Organisera dina Facebookvänner i listor med drag o släpp


Att organisera sina Facebookvänner i form av listor, det gör vi väl nästan allihop. Men om man har hundratals vänner så blir det väldigt tungrott att göra det med Facebook.
Själv har jag tänkt länge att skapa en lista enbart för mina svenskspråkiga vänner så att dom Facebookvänner som i alla fall inte förstår mina svenska statusuppdateringar slipper se dom. Men med 700 vänner att gå igenom, med Facebooks metod – nä jag har inte orkat.

Nu finns Circle Hack. Bara att dra o släppa dina vänner in i rätt ”cirkel”. En cirkel är alltså en lista.
Circle Hack är inte gjort av Facebook och namnet i sig kan skrämma en och annan från att använda det (hack..) 🙂 Men det fungerar väldigt bra!

Man går till Circle Hack, klickar i att man tillåter dom att ansluta till mitt Facebookkonto. Sen får man egentligen inte särskilt mycket hjälp på vägen men det är ganska intuitivt.

Först ser man sina vänner i långa rader. I den nedersta delen av skärmen ser man de vänlistor man redan gjort som cirklar. Ser du en vän så är det bara att dra namnet till rätt cirkel. Om just den vännen redan är med på den listan så händer ingenting alls. Visar det sig att din vän inte var med på listan så visas   +1 som seglar iväg uppåt över skärmen. Du har nu lagt till den vännen till en lista.

Vill man göra en helt ny lista så är den första cirkel som visas en cirkel där det står ”Drag here to create new list”, vilket i klartext på svenska betyder ”dra hit och skapa ny lista”. Så snart du dragit din allra första vän in i den nya cirkeln, din nya lista, så får du chansen att ge listan ett namn.

Och plötsligt blev det mycket enklare att sortera in FB-vänner i olika listor.

Vad Circle Hack inte gör är att visa vilka vänner som finns på vilken lista och sen t ex låta dig ta bort vännen från listan. Än så länge måste du använda Facebooks egen omständliga metod för det…

Glöm inte att Gilla Sociala Sussis Facebooksida för mer information och nyheter om Facebook och andra sociala medier – direkt in i ditt nyhetsflöde på Facebook!

Publicerat på 2 juli, 2011, i Facebook, Lite överkurs och märkt , . Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

  1. Tack för en fin blogg.
    Du lägger ner mycket tid här!

    tack!

  2. Tack!
    Och ja, ibland tar det lite mycket tid, det finns så mycket att läsa om man ska hänga med. Emellanåt får jag lägga band på mig och göra nåt annat också 🙂

  1. Ping: Sortera in dina Facebooksidor i listor, precis som du gör med dina vänner « Sociala Sussi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: