Bloggarkiv

Tro inte på rykten, så här kontrollerar du vem som får se vad på Facebook

Nu cirkulerar ett olyckligt rykte på Facebook

Ryktet säger:
VÄNLIGEN gör mig en tjänst och flytta musen över mitt namn här, vänta på rutan för att ladda och sedan flytta musen över ”Prenumerera” länken. Bocka sedan av ”Kommentarer och gillar”.
Jag skulle verkligen vilja att mina kommentarer till vänners och familjers inlägg inte offentliggörs, tack! Skicka vidare detta om du inte vill att varenda grej du skriver ska synas på höger sida i ”Ticker Box” så alla kan se!
Jag postar detta inte bara för mig själv, men också så att mina vänner och familj vet att be andra att göra detsamma om de inte vill att deras varje steg på Facebook ska synas. Tack

Vad du gör om du följer rådet är att du ändrar DINA inställningar för prenumerationen av just den här personen. Så om du aldrig vill se  kommentarer  från den här personen, då ska du ändra i prenumerationen. Men det får ju naturligtvis inga konsekvenser för alla andra! När du ändrar i prenumerationen så påverkar det enbart vad DU ser.

Nä, ska du kontrollera vem som ser vad så ska DU ändra i DINA inställningar först o främst!

Börja med att välja Sekretessinställningar i menyn längst upp till höger.

Du får scrolla en bit ner på sidan tills du ser följande bild, och där väljer lämpligt alternativ

Är du ute efter att kontrollera vem som läser dina statusuppdateringar så använder du målgruppsväljaren

Men om det du gör är att kommentera en annan persons statusuppdatering – då är min gissning denna:

En person gör en statusuppdatering och väljer att skicka till  Public.
När du gör en kommentar till denna uppdatering så ser dina vänner det och likaså vännerna till den som gjorde uppdateringen.
Sen kan detta spridas som ringar på vattnet via olika människors kommentarer – den som skrev från början valde ju Public…

Om en person däremot gör en statusuppdatering och skickar till en specifik vänlista som denna har, antingen en av dom som skapats automatiskt av Facebook eller en dom skapat själva, då syns sannolikt dina kommentarer endast för folk som ingår i den vänlista som statusuppdateringen urspungligen skickats till. Har du andra vänner som ingår i samma lista så kan dom se dina kommentarer. Om dom inte ingår så ser dom inget.

Möjligen kommer inställningen i ”Vem får se logginlägg av andra i din profil” som du hittar i Så här samverkar du  att påverka också.

Kontrollera vad du ser från andra

Glöm inte att Gilla Sociala Sussis Facebooksida för mer information, tips  och nyheter om Facebook och andra sociala media – direkt in i ditt nyhetsflöde på Facebook!

%d bloggare gillar detta: